NEMZETI TISZAFÜRED
 • HÍREK
 • GALÉRIA
 • Ábrahám Tamás: A csapat

  A Nemzeti Étterem kispályás focicsapat cca. nyolc éve működik. Néhány kispályás focit kedvelő tiszafüredi fiatal a kezdetek kezdetén elhatározta, hogy készülnek, edzenek tudatosan és aztán környékbeli hétvégi tornákon elindulnak, szerencsét próbálnak. Németh János, Tóth Tibor, Dajka Mihály, Járdán Lajos, Dorcsák Zoltán, Adorján Károly, az első Nemzeti Étterem csapat néven neveztünk és ezeken a tornákon, harmadiktól - tizedikig végeztünk általában. Juventus Top 18 kispályás tornán első hely (2005), "Abonyi torna" győzelem (2004), Borsodi kupa , "Senna kupa" Bécsben második hely (2004) stb. Aztán jött a strandfoci nyáron, itt már kiegészültünk Ulviczki Attila, Németh Gyula, Kovács Péter idegenlégiós barátainkkal. Váratlanul a "Beach Soccer" Oszágos strandfoci bajnokságban, Balatonbogláron második alkalommal döntőbe is jutottunk, de másodikok lettünk a "Liver 3 " mögött. Többnyire kitörési pontot ezekben az években a homok foci ígérte csapatunknak. Egyre jobban összeszoktunk és válogatott játékosokat is sikerült megnyerni a "Nemzeti" -be. Vigh Ferenc, Fekete Viktor, Tóth Gyula, Kovács Krisztián, Besenyei Ferenc, Ivitz Zoltán, Berkes László. Rövidebb időszakra játszott nálunk még: Kovrig Ákos, Rácz Róbert, Pelles András és sokan mások. Újra döntőbe kerültünk a "Beach Soccer" strandfoci bajnokságban, de a Goldwin nyert előttünk. A "Nemzeti-Tiszafüred Öregfiúk" csapatáról néhány szóban. Többnyire (a 35 éven felüliek) a városi Öregfiúk bajnokságban szerepelnek télen. Négyszer bajnokok, többször itt is másodikok lettek. Évente általában egy-két tornán neveznek, ezenkívül. Váltakozó eredményekkel.

  A 2010-2011-es csapat kapitánya Ulviczki Attila akit többször választottak a torna legjobb kapusának. Csapatvezető: Ábrahám Tamás a Tiszafüredi NEMZETI kft. ügyvezetője. Pataki Gábor támadó, Darók Péter középpályás, Németh Janker hátvéd, Bozsó László támadó, Mohácsi Gábor középpályás, Tóth Tibor középpályás, Nagy Róbert támadó, Kovács Péter középpályás, Pelles András hátvéd, Kovács Péter II hátvéd, Dajka Mihály középpályás, Tóth Sándor hátvéd. Szponzor a Nemzeti kft. Tiszafüredről Vendéglátás, sütőipari tevékenység, szállodai tevékenység.

   

  A csapat erénye összetett. Eleinte a lelkes akarás, a sikeréhesség és az elszántság jellemezte gárdánkat. A lassan jövő sikerek után, válogatott strandfoci - futsall erősítésű emberekkel jöttek az eredmények, de győzni nem tanultunk meg ezzel a csapattal sem. A homokfoci döntőben esélyesnek indultunk másodszor. Nyernünk kellett volna, de valamiért (?) nem jött össze. Mindent nem lehet megnyerni, de annak a csapatnak akkor, ott,nyernie kellett volna! A mostani szerény, sztárok nélküli egységes barátikörünknek az az erénye, hogy tudunk harcolni, küzdeni egymásért. Nemegyszer vert helyzetből, akár büntetőkkel, de sikereket értünk, érünk el! Büszkébbek vagyunk a mostani gárdára, mint bármelyik korábbira! Ha esetleg nem jól szerepelünk valamely tornán, kupán, akkor nincs veszekedés, szemrehányás, CSAPAT maradunk! Célunk minél tovább együtt maradni, fiatalítani a csapatunkon. És a lényeg, hogy jól érezzük magunkat ha találkozunk! Családias, baráti hangulatban teljen el az idő.

   

  Ez a "NEMZETI-TISZAFÜRED"!!!

   

  Írta: Ábrahám Tamás

  Vissza a lap tetejére>>>>>